DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Özgür Özel: Meral Hanım’la emekli ittifakı yaptık

Yayınlanma Tarihi :
Özgür Özel: Meral Hanım’la emekli ittifakı yaptık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana programının ardından PolitikYol’un sorularını yanıtladı. Özel, mitinglerinde emeklilerin sorunlarının üzerinde durmasının nedenlerini, Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında gerilen ipleri, seçim sonrası CHP’ye dair planlarını ve CHP’nin seçim sonrası stratejisini anlattı. Son günlerde gündeme gelen ‘para sayma’ videosunu ve son seçimlere damgasını vuran montaj videolara dair görüşlerini paylaştı.

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın‘kendi gündemini dayatmak istediğini’ ve kendilerinin bu‘tuzağa’ düşmediğini söyledi. Emeklilerin sorunlarının üzerinde durmaya devam edeceğini söyleyen Özel, seçimlerde iş birliği yapmayan İYİ Parti’nin genel başkanı Meral Akşener’le de ‘ittifak yaptıklarını’ söyledi ve bunu ‘emekli ittifakı’olarak adlandırdı.

Cumhur ittifakıyla yollarını ayıran Yeniden Refah Partisi’ne yönelik söylemlere de değinen Özel, “Biz iş birliği yapmadığımıza ‘Eski dosttan düşman olmaz’ diyoruz, onlar hakaret ediyor” dedi.

Son günlerdeki montaj videolar tartışmasına da değinen Özel, Erdoğan’ı işaret ederek “Kumpas görüntüyle bir yerel seçim kazanmaya çalışıyor” dedi. Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin ise gıda ve ilaç dışında kalan alanlarda kesilmesi gerektiğini söyledi.

‘Kandırdığı yüzde 65 kendisine kar kalıyor’

Özel’in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

Seçimlere doğru son iki haftaya girdik. Ben 14 Mayıs’a giden süreci hatırlayınca yine videoları konuştuğumuzu fark ettim. Gündemdeki ‘para sayma’ videosuna dair ne diyeceksiniz?

Geçen sefer hazırlatılan deep fake bir videodan bahsediliyordu. Terör örgütü yöneticisinin Kemal Bey’le birlikte şarkı söylediği, alkış tuttuğu ve Kemal Bey’e destek verdiği izlenimi yaratmayı hedefleyen sahte bir video vardı. Recep Tayyip Erdoğan gerçek bir videoymuş gibi meydan meydan gezdirip “Gördünüz kimler kimlerle beraber, destek açıklayanları alkış tutanları gördünüz” dedi. Sonra bununla ilgili tepki gösterildiğinde de “Montajsa montaj, montaj ya da değil” gibi ifadelerle kullandı ve attığı yalanı itiraf etti. Ancak bu yalanı yüzde 100’e hemen ulaştırabiliyor.

Uykusunda konuşmaya başlasa bütün televizyonlar canlı yayınlarını kesiyorlar ve “Cumhurbaşkanımız uykusunda konuşuyor, sayıklıyor, canlı yayında veriyoruz” diyorlar. İşte bunlar yüzde yüzü ulaşıyor, sonra sen bunu düzeltmeye çalışıyorsun. Biz yüzde 30 ya da 35’e ulaşabiliyoruz ve bu da onunla aynı hızda değil. Canlı yayın imkanları olmaksızın buralara ulaşabiliyoruz ve bu kandırdığı yüzde 65 kendisine kar kalıyor.

Bu defa montaj video hazırlatmak yerine, daha önceden elde edilmiş bir görüntünün tarihini kapatarak ve mekânı belirginsizleştirerek, oranın Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı olduğunu iddia ederek bir kampanya yapmayı planlamışlar.

Planları tuttu mu sizce?

Planları şu noktada bozuldu. Ortaya 2019’dan olduğunu ispatlayan videonun tamamı çıktı. Etraftaki insanların bahsedildiği gibi illegal bir iş değil, legal bir işin ödemesini yapar tavırlarda olduğu zaten görülüyordu. Ardından da zaten paranın teslim edildiği mekan, teslim alanın imzası, teslim edenin imzası çıktı ve video görüntüleriyle bu tamamen uyumlu da olduğu için olayın gayrimenkul alımı olduğu ortaya çıktı. Ama Tayyip Erdoğan bu meseleye o kadar hazırlıklı ve o kadar bel bağlamış görünüyor ki sanki bunlar ortaya çıkmamış gibi “Görüyorsunuz işte bunlar deste deste paralarla” diye bir şeyler söylüyor. Aslında bu Tayyip Erdoğan açısından son derece hani varoluşsal bir çelişki. Çünkü kendisine 17-25 Aralık süreci gelene kadar çeşitli iddialar vardı, ama kendisinin veya ailesinin para işleriyle içli dışlı olduğuna ilişkin bir kanıt yoktu.

17-25 Aralık’ta önce kendisi montaj diye itiraz etti ama sonra faiziyle geri aldıkları paraların görüntüleri, ayakkabı kutuları, elbise torbaları çıktı. Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi para kuleleriyle, istiflemelerle, sıfırlamalarla örülü bir yerel seçim sürecini bunu reddederek, inkar ederek ve daha sonra görüntülerin doğru olduğunun ortaya çıkmasına rağmen seçmenini bunun yalan olduğunu ikna ederek geçirdi. Şimdi de kendisi bir yalan görüntüyle, bir kumpas ile yerel seçim kazanmaya çalışıyor. Yani siyasetin ve hayatın bir adaleti varsa o burada tecelli edecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kampanyasının çok canlı, çok kabul gören, heyecan uyandıran, bu attıkları yalanların da karşılık bulduğu bir kampanya olmadığı ortaya çıktı.

YORUM YAP